Workshops

LJETNA RADIONICA 2009

NASLOV:                „Od ideje do postprodukcije“ (s naglaskom na VFX)
VRIJEME:                od 1.kolovoza do 1. listopada 2009
TRAJANJE:            10 do 14 dana po grupi
BROJ UČESNIKA:   8 osoba (po dogovoru moguće i više)
SADRŽAJ:
Priprema za produkciju ( predprodukcija )
stvaranje koncepta
storyboard
plan snimanja – njegova priprema
planiranje VFX
Produkcija          
Postprodukcija
montaža
VFX
CILJ:
Kako sa malo novčanog ulaganja uz pomoć kreativnosti i postprodukcije realizirati projekt visoke kvalitete  ( reklamu, glazbeni spot, kratki film, itd. )

Najvažnija svrha u radu radionice je uputiti sudionike  kako  se s korištenjem vlastite kreativnosti, uz pomoc novih medija i izbora  dobrih lokacija snimanja uz minimalna sredstva u kratkom vremenskom razdoblju  može realizirati visoko kvalitetan projekt.
Radeći na različitim  projektima (u posprodukciji i na setu) u Njemačkoj i Los Angelesu došao sam do zaključka da je za uspjesnu realizaciju jednog projekta najvažnija ideja, koncept i bar neko poznavanje svih faza  produkcije  
U 14 dana radionice želim ponuditi svim polaznicima tu mogućnost. Svi polaznici moći će uz vlastite projekte aktivno sudjelovati u  svim fazama produkcije. Bitna je kreativnost i improvizacija. Ja ću kroz cijelu produkciju stajati na raspolaganju i raspravljati pojedinačne postupke unaprijed, kao i retrospektivno.
Omogučeno je korištenje kamere, stativa i  kompjutera za obradu. Sve ostalo se treba improvizirati..
Usput bih ponekad navečer, pričao o svom iskustvu u svijetu medija i pokazao selekciju svojih radova od glazbenih spotova do radova iz Hollywooda.