Okružje

Ražanj se nalazi u Šibensko - Kninskoj županiji. Njegov zavidan položaj omogućuje lako razgledavanje brojnih kulturnih i prirodnih znamenitosti koje ga okružuju.

ROGOZNICA (10 km autom / 1 km brodom) je turističko središte najbliže Ražnju. Poznata po brojnim ribljim restoranima i jednoj od najvećih i najekskluzivnijih marina na hrvatskoj obali.

PRIMOŠTEN (15 km by car) je prekrasan turistički grad neposrednoj blizini Ražnja. Poznat je po svojim prekrasnim plažama i po klubu Aurora, koji pruža vrhunsku zabavu.

ŠIBENIK (40 km autom) je tisuću godina star srednjovjekovni grad, poznat po svojim očuvanim kamenim ulicama i katedrali sv. Jakova, najlijepšoj crkvi u Hrvatskoj.

VODICE (55 km autom) Vodice su popularno turističko naselje 11 kilometara udaljene od Šibenika, poznate po širokoj ponudi noćnog života.

NP KRKA (55 km autom)
Rijeka Krka je jedna od najlijepših rijeka u državi. Nacionalni Park se nalazi samo nekoliko kilometara od Šibenika. U nacionalnom parku omogućeni su izleti.

NP KORNATI
Kornatsko otočje u sastavu nacionalnog parka sastoji se od više od 89 otoka koji čine prekrasan arhipelag. Mnogobrojni vlasnici brodova na otoku Murteru pružaju ekskurzije na Kornate.

TROGIR (25 km autom) je grad sa prekrasnom srednjovjekovnom gradskom jezgrom, poznat po odličnoj ponudi tradicionalne dalmatinske hrane. Najbliži aerodrom nalazi se se u Kaštelu kod Trogira.

SPLIT (50 km autom) je najveći gradi Dalmacije, a ujedno i njen najveći centar. Najveća znamenitost Splita je antička Dioklecijanova palača, u kojoj se nalazi stara jezgra grada.